Waarom Compliment.nl?
- Totaal assortiment voor particulier en zakelijk!
- Volumevoordeel & combideals voor de grootverbruiker!
- Bestelgemak en snelle levering!
Showing 1–32 of 48 results
Tony’s Chocolonely is niet zomaar een chocolademerk. Het merk staat bekend om zijn missie om chocolade 100% slaafvrij te maken en de industrie te veranderen. Maar hoe is dit allemaal begonnen en wat maakt Tony’s zo populair? In deze tekst ga ik dieper in op het verhaal achter het merk en gebruik ik daarbij de populairste zoekopdrachten.
Het verhaal van Tony’s Chocolonely begon in 2004 toen de Nederlandse journalist Teun van de Keuken in zijn televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde onderzoek deed naar de arbeidsomstandigheden in de cacaobranche. Van de Keuken kwam erachter dat er nog steeds kinderarbeid en slavernij voorkwam op de cacaoplantages in West-Afrika. Hij besloot om zelf actie te ondernemen en startte Tony’s Chocolonely, vernoemd naar de fictieve hoofdpersoon Tony die in zijn eentje strijdt tegen de grote chocoladefabrikanten.
Tony’s Chocolonely is momenteel niet 100% slaafvrij, maar het merk zet zich wel in om dit te bereiken. Ze werken samen met cacaocoöperaties in Ghana en Ivoorkust, waar ze de boeren een eerlijke prijs betalen voor hun cacaobonen en investeren in betere arbeidsomstandigheden. Ook zetten ze zich in om kinderarbeid te voorkomen en werken ze aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de boeren. Het bedrijf is transparant over hun productieproces en publiceert jaarlijks een impactverslag waarin ze laten zien welke stappen ze hebben gezet om hun missie te bereiken.
Tony’s Chocolonely is populair om verschillende redenen. Ten eerste hebben ze een duidelijke missie en zijn ze transparant over hun productieproces. Consumenten willen steeds vaker weten waar hun producten vandaan komen en of deze op een eerlijke en duurzame manier zijn geproduceerd. Tony’s speelt hierop in door te laten zien dat ze zich inzetten voor een betere wereld en slaafvrije chocolade.
Daarnaast heeft Tony’s ook een uniek en herkenbaar merkbeeld. De felgekleurde verpakkingen met de gebroken chocoladerepen zijn direct herkenbaar en vallen op in de supermarkt. Ook de smaken van de chocoladerepen zijn uniek en variëren van melkchocolade met karamel zeezout tot pure chocolade met pecannoten en kokos.
Tot slot zet het merk zich ook in voor leuke acties en evenementen, zoals de Tony’s Fair waarbij bezoekers kennis kunnen maken met de cacaoboeren en de missie van het merk. Ook hebben ze een eigen museum in Amsterdam waar je meer kunt leren over de geschiedenis van chocolade en de cacaobranche, en de problemen die nog steeds voorkomen.
Tony’s Chocolonely heeft een breed assortiment aan verschillende smaken chocolade. Naast de klassieke melk- en pure chocolade, bieden ze ook verrassende smaken aan. Hieronder volgt een overzicht van enkele populaire smaken:
Tony’s vernieuwt regelmatig hun assortiment en biedt ook seizoensgebonden smaken aan, zoals de Melk Speculaas reep in de herfst en de Puur Pepernoot reep rond de feestdagen. Of je nu van zoet, zout of een combinatie daarvan houdt, er is voor ieder wat wils bij Tony’s Chocolonely.
Tony’s Chocolonely zet zich op verschillende manieren in voor verandering. Ze werken samen met de cacaocoöperaties om betere arbeidsomstandigheden en een eerlijke prijs te bieden aan de boeren. Daarnaast zetten ze zich in om kinderarbeid te voorkomen en de leefomstandigheden van de boeren te verbeteren. Ook werken ze aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van hun productieproces.
Daarnaast maakt het merk zich sterk voor verandering in de hele industrie. Ze roepen andere chocoladefabrikanten op om hun voorbeeld te volgen en te werken aan slaafvrije chocolade. Ook lobbyen ze bij overheden en organisaties om de regels voor cacaoproducenten te verbeteren.
Tony’s Chocolonely is nog steeds groeiende en heeft als doel om uiteindelijk 100% slaafvrije chocolade te produceren. Ze blijven werken aan het verbeteren van hun productieproces en het vergroten van hun impact. Daarnaast zetten ze zich in voor verandering in de hele industrie en hopen ze andere chocoladefabrikanten te inspireren om ook slaafvrije chocolade te produceren.
Tony’s Chocolonely is een uniek en populair chocolademerk met een duidelijke missie om chocolade 100% slaafvrij te maken. Het merk is transparant over hun productieproces en zet zich in voor betere arbeidsomstandigheden en leefomstandigheden van de cacaoboeren. Ze zijn nog steeds groeiende en hebben als doel om uiteindelijk 100% slaafvrije chocolade te produceren. Het is niet alleen een heerlijke chocoladereep, maar ook een merk met een belangrijke missie om de chocolade-industrie te veranderen.